Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

Ο ΚΉΠΟΣ ΤΟΥ ΜΟΝΕΤ !

Ο εντυπωσιακός κήπος του Monet στη Γαλλία

Αν θαυμάζοντας έναν όμορφο πίνακα έχετε ονειρευτεί ότι είστε και εσείς κομμάτι του, τότε δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε το σπίτι και τους κήπους του διάσημου ζωγράφου Claude Monet στην επαρχία Giverny στη Βόρεια Γαλλία.
Ο Claude Monet γοητευμένος από την περιοχή, αγόρασε το 1890 ένα σπίτι μέσα σε ένα μεγάλο κτήμα και αποφάσισε να δημιουργήσει ένα παραμυθένιο περιβάλλον ιδανικό να απεικονιστεί στους πίνακες ζωγραφικής του. Από εκεί εμπνεύστηκε και μερικά από τα πιο διάσημα έργα του, που απεικονίζουν την ιαπωνική γέφυρα, τη λίμνη με τα νούφαρα και τα αναρριχητικά φυτά, που περιπλέκονται γύρω από χρωματιστούς θάμνους.
Ο Monet έζησε στο σπίτι, με τα περίφημο ροζ θρυμματισμένα τούβλα στην πρόσοψη του, από το 1883 μέχρι το θάνατό του το 1926.
Η ιδιοκτησίας παραχωρήθηκε μετά το θάνατο του στην Ακαδημία Καλών Τεχνών και από το 1980 μετατράπηκε σε μουσείο με ελεύθερη πρόσβαση από το κοινό.
Tο σπίτι και οι κήπου είναι ένα δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο ιδιαίτερα το καλοκαίρι, όταν τα λουλούδια είναι σε πλήρη άνθιση και κάθε χρόνο φιλοξενεί περίπου 500.000 τουρίστες.
Δείτε τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες…












newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου