Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

καλημέρα σας! καλό μήνα! ΘΕΛΩ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΠΙΣΩ!

Μην κλαις, μόνο αυτό...


"Αυτό που θα ήθελα απόψε, είναι τη ζωή μου πίσω.

Αλλά δεν ξέρω απο ποιόν να τη ζητήσω. Τόσο τη σκόρπισα, τόσο την χαράμισα, τόσο τη δάνεισα, τόσο την ξερίζωσα. Απο ποιόν να τη ζητήσω τώρα.... Και τι ωφελεί....
Αυτό που θα ήθελα απόψε, τελικά, είναι ένας ώμος, να γείρω πάνω του και να κλάψω. Να κλάψω πολύ. Με λυγμούς. Με κραυγές. Να κλάψω για όλα. Για όσα αγάπησα. Για όσα ονειρεύτηκα. Για όσα ένιωσα. Για όσα περίμενα και δεν ήρθαν. Για όσα ήρθαν. Για όσα με πρόδωσαν . Για όσα με χαράκωσαν. Για όσα με θανάτωσαν. Για όσα με ανάστησαν. Να κλάψω πολύ. Με λυγμούς. Με κραυγές. Για όλα.... Να γείρω στον ώμο κάποιου και ν’ακούσω τη φωνή του, να μου πει ψυθιριστά : «Μη κλαίς». Μόνο αυτό. Τίποτ’άλλο.Μην κλαίς. Μόνο αυτό..."

Από το "Ακρογιάλι της ουτοπίας"της ΑΛΚ . ΠΑΠΑΔΑΚΗ.
"Tears falling as rain" by denton Lud
"Tears falling as rain" by denton Lud

''ΣΚΥΛΑΝΘΩΡΠΟΙ'' ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΘΑΥΜΑΥΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ !

Μια ελβετίδα εξηγεί γιατί μισεί τους Ελληνες



Σ’ ένα βιβλίο με τίτλο «Σκυλάνθρωποι» είναι καταγεγραμμένη η ενδιαφέρουσα αφήγηση μίας Ελβετίδας, η οποία εξηγεί γιατί οι Ευρωπαίοι και γενικότερα οι ξένοι, συμπεριφέρονται με ελεεινό τρόπο κατά των Ελλήνων.

«Τα ζώα δεν συγχωρούν ποτέ στον άνθρωπο τη βελτίωση της συμπεριφοράς τους, γιατί νιώθουν ότι αυτή η βελτίωση τ’ απομακρύνει από τη φύση τους. και όποτε δίνεται η ευκαιρία το μίσος εκρήγνυται».
Για να κατανοήσει ο αναγνώστης τη δήλωση, η Ελβετίδα κάνει τον εξής εκπληκτικό παραλληλισμό:

«Είναι ακριβώς αυτό που συμβαίνει μ’ εμάς τους Ευρωπαίους και τους Έλληνες! Αν υπάρχει μια φυλή στον κόσμο που κυριολεκτικά τη μισώ αφόρητα, αυτή η φυλή είναι οι Έλληνες»! Και τεκμηριώνει την άποψή της λέγοντας ότι στα γυμνασιακά της χρόνια ένιωθε “ψυχικά καταπιεσμένη” γιατί “Οι Σοφοί μας Δάσκαλοι δεν μας δίδαξαν τίποτα που να μην το είχαν ήδη Ανακαλύψει, Εξηγήσει, να μην να μην το είχαν Τεκμηριώσει, να μην το είχαν Τελειοποιήσει οι Αρχαίοι Έλληνες”!
Κι αν κάποτε ανέφεραν κανένα άλλον συγγενή της Γνώσης και της Σοφίας, που δεν ήταν Έλληνας, στο τέλος πάντα κατέληγαν ότι η Γνώση του και η Σοφία του ήταν βασισμένη επάνω στη Σοφία κάποιου Έλληνα Φιλόσοφου! Σιγά σιγά ένιωθα πως οι Γνώσεις μου, οι Σκέψεις μου, τα Αισθήματά μου, η Προσωπικότητά μου, ο Κόσμος μου, η Ύπαρξή μου ως το πιο έσχατο κύτταρό μου ήταν όλα επηρεασμένα, ήταν ταγμένα σε αυτό που σήμερα ονομάζουμε “*Η Φιλοσοφία των Αρχαίων Ελλήνων*”!

Αυτά όλα καταστάλαζαν στα βάθη της ψυχής της Ελβετίδας «*ένα φλογερό μίσος για καθετί το ελληνικό*»! Και η συνέχεια: «Αργότερα στο πανεπιστήμιο, η κατάσταση έγινε δραματική. Ο Ασκληπιός από τη μια, ο Ιπποκράτης απ’ την άλλη! Ο Γαληνός τη μια μέρα, ο Ορειβάσιος την επομένη! Αέτιος το πρωί, Αλέξανδρος Τραλλιανός τ’ απόγευμα! Παύλος ο Αιγινίτης από ‘δω, Στέφανος ο Αθηναίος από ‘κει. Δεν μπορούσα ν’ανοίξω βιβλίο χωρίς να βρω μπροστά μου την ελληνική παρουσία. Δεν τολμούσα να πιάσω στα χέρια μου λεξικό για να βρω μια δύσκολη, σπάνια, μια χρήσιμη, μια έξυπνη, μια όμορφη, μια μεστωμένη λέξη. Όλες ελληνικές! Και άλλες αμέτρητες σαν την άμμο τω ν θαλασσών και των ποταμών, ελληνικής κι αυτές προέλευσης! 
Πρόκειται για φαινόμενο ομαδικό! Έτσι αισθανόμαστε λίγο πολύ όλοι μας απέναντι στους Έλληνες. Τους μισούμε όπως τα ζώα τους θηριοδαμαστές. Και μόλις μας δίνεται η ευκαιρία χυμάμε, τους δαγκώνουμε και τους κατασπαράζουμε. Γιατί στο βάθος ξέρουμε ότι κάποτε είμαστε ζώα μ’ όλη τη σημασία της λέξης κι είναι αυτοί, οι Έλληνες, πάλι οι Έλληνες, πάντα οι Έλληνες, που μας εξώσανε από τη ζωώδικη υπόσταση και μας ανεβάσανε στην ίδια με τους εαυτούς τους ανθρώπινη βαθμίδα! Δεν αγαπάμε κάτι που θαυμάζουμε. Ρίξε μια ματιά στην ιστορία και θα διαπιστώσεις ότι όλοι οι Ευρωπαίοι, με αρχηγούς τους Λατίνους και το Βατικανό, λυσσάξαμε να τους εξαφανίσουμε τους Έλληνες από το πρόσωπο της γης! Δεν θα βρεις και δεν θα φανταστείς συνδυασμό και εγκλήματος, πλεκτάνης και παγίδας που δεν το σκαρφιστήκαμε και δεν το πραγματώσαμε για να τους εξολοθρεύσουμε! . η ιστορία με το μίσος κατά των Ελλήνων δεν ξέφτισε. 
Ο σύγχρονος πολιτισμένος ά νθρωπος είναι ο ίδιος και χειρότερος. Δεν θα επιτρέψει ποτέ το Βατικαν ό, να επιβιώσει στην αυλόπορτα της Ευρώπης, στα πλευρά της Ασίας και στο κατώφλι της Αφρικής ο Ελληνισμός γιατί θεωρούν ότι τους αφαιρούμε Σεβασμό και Κύρος!

Για αυτό παρόλο που τους μισώ, γιατί δεν προέρχομαι από τη φυλή τους, δεν μπορώ να μη τους θαυμάζω και να μη τους σέβομαι και θα συνεχίσω να Μελετάω τον Πλάτωνα, τον Σωκράτη και τον Περικλή όσο θα ζω, διδάσκοντας στα παιδιά μου τη Δύναμη της Σοφίας τους και την
επιρροή της στη Ζωή μας και στην Ευτυχία μας!

έτσι ''εσωσαν΄΄ την Ελλάδα.........το 2011....

 

Μυστικά αεροπλάνα, γεμάτα λεφτά "έσωσαν" την Ελλάδα

Αίσθηση προκαλεί το δημοσίευμα της Βρετανικής εφημερίδας «Daily Mail» σύμφωνα με το οποίο η Ε.Ε. τροφοδότησε μυστικά την Ελλάδα με 10 δισ. ευρώ τα οποία μετέφεραν «καμουφλαρισμένα» αεροπλάνα!!!!

«Τα μυστικά αεροπλάνα, γεμάτα λεφτά που έσωσαν το ευρώ: όταν η Ελλάδα «καιγόταν» και οι τράπεζές της «έλιωναν», η Ε.Ε. μιλούσε σκληρά και απειλούσε να τη διώξει, αλλά μυστικά την «πλημμύρισε» με 10 δισ. ευρώ». Μέσα δύο προτάσεις η Daily Mail αποκαλύπτει το μυστικό παιχνίδι που παίχτηκε στις πλάτες των Ελλήνων, προκαλώντας αντιδράσεις …

Η βρετανική εφημερίδα εξηγεί πως τη στιγμή που η τρόικα απειλούσε να διώξει την Ελλάδα από το ευρώ και την πίεζε για μεταρρυθμίσεις την ίδια ώρα με μυστικές πτήσεις εμπορικών αεροσκαφών πλημμύριζε την ελληνική αγορά με ζεστό χρήμα!!!

«Δεν ήταν ούτε αποστολή για να σωθούν ζωές ούτε για να διατηρηθεί μια εύθραυστη δημοκρατία, όπως οι διάσημες αερογέφυρες στο Βερολίνο μετά τον Πόλεμο, αλλά για να προστατεύσουν και να παρατείνουν το οικονομικό πείραμα ενός πολυεθνικού νομίσματος», γράφει η Daily Mail.

«Τον Ιούνιο του 2011 η Ελλάδα είχε ξεμείνει από χαρτονομίσματα. Κυριολεκτικά. Υπήρχε έλλειψη όλων των χαρτονομισμάτων εκτός από εκείνα των 10€. Οι Έλληνες είχαν απαντήσει στις απειλές της τρόικας για μπλοκάρισμα της δόσης των 12 δισ. ευρώ, αποσύροντας από τις τράπεζες τις καταθέσεις τους», συνεχίζει το δημοσίευμα

Το μυστικό σχέδιο

Αν η κατάσταση συνεχιζόταν έτσι «δε θα υπήρχαν αρκετά χαρτονομίσματα για να αντιμετωπιστεί η τάση των Ελλήνων να «βάλουν χέρι» στις καταθέσεις τους κάνοντας αναλήψεις. Έτσι τέθηκε σε εφαρμογή ένα μυστικό σχέδιο.

«Μιλάμε για τον Ιούνιο του 2011», εξομολογήθηκε στην εφημερίδα ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος που επιβλέπει το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας.

«Οι Έλληνες έπαιρναν 1-2 εκατ. ευρώ την ημέρα από το τραπεζικό σύστημα. Οι Έλληνες χρειάστηκε να στείλουν στρατιωτικά αεροπλάνα στην Ιταλία για να πάρουν χαρτονομίσματα. Μέχρι εκεί έφτασε η κατάσταση!!!!!».

Μέχρι τον Ιούνιο του 2012 η απαίτηση για χαρτονομίσματα στην Ελλάδα είχε σχεδόν τριπλασιαστεί και οι μυστικές αποστολές ξεκίνησαν και πάλι, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα

Η Ελλάδα δε μπορούσε να ικανοποιήσει τη ζήτηση από τον ίδιο το λαό της. Μόνο με κέρματα και νομίσματα των 10 ευρώ δε μπορούσε να ικανοποιηθεί η ζήτηση. Μόνο η γερμανική Μπούντεσμπανκ, η Εθνική Τράπεζα της Αυστρίας και του Λουξεμβούργου μπορούσαν να φτιάξουν χαρτονομίσματα των 500 ευρώ.

Σκόπιμα ή όχι, η ικανότητα της Ελλάδας να ικανοποιήσει την τεράστια αύξηση της ζήτησης ήταν ουσιαστικά εκτός νόμου...

Η κρίση θα μπορούσε να εξαπλωθεί στη Μεσόγειο σε χρόνο dt. Οι επενδυτές ανησυχούσαν για την Ιταλία..

Μ' αεροπλάνα και βαπόρια... και με τους δανειστές τους καλούς !!

Η μεταφορά χρημάτων μέσω των μυστικών πτήσεων με αεροπλάνα τύπου Boeing της Maersk ή άλλα μικρότερα, βαμμένα «σε γαλάζιο και λευκό του ελληνικού στρατού» ήταν μόνο η αρχή. Μόνο το πρώτο στάδιο της αποστολής. Με φορτηγά και πλοία, τα λεφτά έφταναν στην ηπειρωτική Ελλάδα και στα νησιά. Από τη Ρόδο και την Κέρκυρα μέχρι την Κρήτη και την Κομοτηνή, με κάθε τρόπο διακινούνταν τα λεφτά.

Εργάτες δούλευαν μέρα και νύχτα για να εξασφαλίσουν πως τα χρήματα θα έφταναν στις τράπεζες, αναφέρει η εφημερίδα.

«Όλη αυτή η επιχείρηση έγινε χωρίς κανείς να πάρει χαμπάρι το παραμικρό. Τους Έλληνες τους ένοιαζε να έχουν λεφτά τα ΑΤΜ και να συνεχίσουν αυτά να λειτουργούν. Παρόλα αυτά, κάτω από τη μύτη τους, γινόταν μια νομισματική επανάσταση...»

madata

Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

ΔΟΜΗΝΙΚΟΣ ΘΕΟΤΟΚΟΠΟΥΛΟΣ!


O ακριβότερος ισπανικός πίνακας φέρει ελληνική υπογραφή...του Ελ Γκρεκο

Από το βράδυ της Τετάρτης η ακριβότερη ισπανική ελαιογραφία που έχει ως τώρα πωληθεί είναι «Ο Άγιος Δομήνικος προσευχόμενος» που φιλοτέχνησε ο Δομίνικος Θεοτοκόπουλος και άλλαξε χέρια προς 10,7 εκατ. ευρώ σε δημοπρασία στο Λονδίνο.

Τιμή ρεκόρ που έσπασε το προηγούμενο το οποίο κατείχε ο Βελάσκεθ το 2007, έργο του οποίου πωλήθηκε τότε προς 12 εκατ. ευρώ, ποσό που με τα σημερινά δεδομένα προσαρμόζεται στα 9,6 εκατ. ευρώ.

«Αυτό δεν σημαίνει πως τα έργα του Ελ Γκρέκο έχουν μεγαλύτερη αξία από του Βελάσκεθ», λένε οι ειδικοί, αλλά «όλα εξαρτώνται από το πλαίσιο δημοπρασίας».

Ο πίνακας φιλοτεχνήθηκε από τον Δομίνικο Θεοτοκόπουλο περί το 1600 θεωρείται ως «ένα από τα καλύτερα πορτρέτα αγίων που συνδυάζει φαντασία και τεχνική» και αποτελεί πλέον τον ακριβότερο πίνακα της περιόδου 15ου- 18ου αιώνα.

Το έργο ανήκε σε ιδιωτική συλλογή και τα χρήματα από την πώλησή του θα διατεθούν για τους σκοπούς της γερμανικής επιτροπής της UNICEF.

ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ!!!!

ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ....
Χρειάστηκαν τόσα χρόνια να περπατήσω στη βροχή, για να καταλάβω επιτέλους, πως πάντα πίσω από τα μαύρα σύννεφα, κρύβεται ένας ήλιος λαμπερός.
Κράτησε μια μικρή πλατεία μέσα στην ψυχή σου, που θα κάθεσαι μόνο εσύ και τα πουλιά.
Άκου, φίλε μου, αν δε χτυπούσανε τα κύματα εκείνους τους βράχους στ' ακροθαλάσσι, δε θα καμάρωνες τώρα το σχήμα τους!

ΑΛΚΥΟΝΗ ΠΑΠΑΔΑΚΗ