Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014


7 λόγοι για να ταξιδέψεις ΜΟΝΟΣ σου έστω μια φορά!!!


7 λογοι για να ταξιδεψεις ΜΟΝΟΣ σου εστω μια φορα!!!
Έστω μια φορά στη ζωή σου ΠΡΕΠΕΙ να ταξιδέψεις μόνο σου!!
Ορίστε και 7 λόγοι για να το αποφασίσεις πιο εύκολα!!

1. Θα γνωρίσεις απίστευτους ανθρώπους

Όταν ταξιδεύεις με παρέα συνήθως πέρνας όλο σου το χρόνο μαζί τους και δεν προσπαθείς να γνωρίσεις καινούργια άτομο. Όταν, όμως ταξιδεύεις solo... θα γνωρίσεις ΣΙΓΟΥΡΑ νέους φίλους και πίστεψε με η δυναμική αυτών των σχέσεων θα σε εκπλήξει!

2. Η μοναδική αίσθηση της ΑΠΟΛΥΤΗΣ ελευθερίας.

Όταν ταξιδεύεις μόνος σου  συναντάς ανθρώπους και δημιουεργείς φιλίες που σου αλλάζουν τα σχέδια!!  Θα ακούσεις για αυτόν το εκπληκτικό καταρράκτη, για εκείνη την απίστευτη ερημική παραλία, την ευκαιρία να κάνεις bungee jumping από την ψηλή γέφυρα, ή να δοκιμάσεις μια ειδική λιχουδιά που δεν θα βρεις στους "κλασικούς" τουριστούς δρόμους... και θα θέλεις να τα κάνεις όλα αυτά και ΤΩΡΑ μπορείς! Γιατί όταν ταξιδεύεις με παρέα δεν είναι εύκολο να αλλάξεις το πρόγραμμα μια ομάδας ενώ single...  μπορείς να ακολουθήσεις το ρυθμό, τις επιθυμίες σου και να προχωράς σαν τον άνεμο.

3. Αντιμετωπίζεις τους φόβους και τις ανασφάλειες σου!

Δεν φαντάζεστε πόσο σημαντικό είναι και πόση δύναμη σου δίνει!! Θυμάμαι την πρώτη φορά που ταξίδεψα μόνη μου όταν ήμουν 20 και μετακόμισα στο Βέλγιο.  Είχα τρομοκρατηθεί από το άγνωστο , αλλά αν θα είχα παραδοθεί σε αυτόν το φόβο δεν θα είχα ποτέ την ευκαιρία να γνωρίσω την ισχυρή , θαρραλέα και περιπετειώδη πλευρά του εαυτού μου!  Ο φόβος υπάρχει  για τη δική μας προστασία αλλά δεν πρέπει να τον αφήσουμε να ελέγχει τη ζωή μας .
Η ασφάλεια μπορεί να είναι μια μεγάλη άνεση , αλλά και η κοινή λογική είναι το κλειδί . Διαβάστε κaι ψάξτε ΠΟΛΥ πριν ταξιδέψετε, ελέγξτε τις κριτικές των καταλύμάτων, διαβάστε σε forums και blogs τις εμπειρίες άλλων στο ίδιο μέρος και ζητήστε την συμβουλή τους. Σεβαστείτε την τοπική κουλτούρα και σας εγγυώμαι ότι όλα θα είναι μια χαρά.

4. Θα ερωτευτείς.

Έχουμε βρει την αγάπη, όταν συναντάμε κάποιον που μοιράζεται τα ενδιαφέροντά μας, τα όνειρα και τους στόχους μας. Ενώ ταξιδεύεις μόνος σου θα συναντήσεις πολλούς ανθρώπους από όλα τα κοινωνικά στρώματα και ο έρωτας είναι αναπόφευκτος.  Είτε θα είναι μια αγάπη του καλοκαιριού ή καταλήξεις στο βωμό, κανείς δεν ξέρει, αλλά υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εκεί έξω με καταπληκτικές ιστορίες.
Αν είστε ήδη σε σχέση, αυτή η απόσταση μπορεί να ενισχύσει το πάθος σας και όταν γυρίσετε, θα εκτιμήσετε την παρέα του άλλου περισσότερο.

5. Θα έχεις χρόνο να "δουλέψεις" με τον εαυτό σου!

Και να ξεκουράστεις και να χαραλώσεις και να φορτίσεις τις μπαταρίες σου και να "κακομάθεις" τον ευατό σου!!

6. Μπορείς να αναδημιουργήσεις τον ευατό σου και να είσαι αυτός που πραγματικά θέλεις.

Μπορείς να αφήσεις πίσω τον γκρινιάρη, κουρασμένο παλιό εαυτό σου και να αρχίσεις ξανά. Εξερευνήσε μέρη της προσωπικότητάς σου, με τα οποία δεν είσαι τόσο εξοικειωμένος. Αγκαλιάσε τον άνθρώπο που έχεις παραμελήσει στην καθημερινή ρουτίνα σου .

7. Μπορείς επιτέλους να αφήσεις τα πάντα πίσω σου!

Θα αποσυνδέθεις από τον κόσμο για μια λίγο. Απενεργοποιήσε το κινητό σου , «ξέχασε» να ελέγξεις τα emails για λίγες μέρες ... μην σκεφτείς λογαριασμούς , αρμοδιότητες , καθήκοντα και προβλήματα . Άφησέ τα  πίσω!
Μερικές από τις πιο έντονες δημιουργικές περιόδους που μπορούμε να βρούμε τις λύσεις για όλα τα προβλήματα μας, είναι στην πραγματικότητα οι στιγμές, που αποσυνδεόμαστε και σταματάμε να ανησυχούμε . Έχεις  προσπαθήσει να θυμηθείς ένα όνομα ή μια ημερομηνία και να μην μπορείς με τίποτα και αργότερα ένω έχεις σταμτήσει να το σκέφτεσαι να πεταχτεί; Είναι το ίδιο.. Μερικές φορές το μυαλό μας πρέπει να απαλλαγεί από τις παλιές σκέψεις , ώστε να είναι σε θέση να δημιουργήσει χώρο για νέες , καλύτερες. Έτσι, αποσυνδέστε τον εαυτό σας από τα πάντα και ίσως να εκπλαγείτε από το πόσο φρέσκος ​​θα αισθανθείτε τη στιγμή που θα γυρίσετε σπίτι.
Από τη Μαρία Χαιρέτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου