Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΑΣ ! ;


10 επιλογές που θα 'πρεπε να αποφύγουμε

Λένε ότι η ζωή για τον καθένα ορίζεται από τις επιλογές που κάνει. Διαβάστε 10 επιλογές παρακάτω που πολλοί θα ήθελαν να μην είχαν κάνει (και θα ήθελαν να μπορούσαν να αλλάξουν) :
1. Προσποίηση για εντυπωσιασμό των άλλων.
Αν υποκρίνεστε συνεχώς, κάποια στιγμή θα ξεχάσετε ποιος /τι είστε πραγματικά! Μη φοβάστε τη γνώμη των άλλων. Δεν χρειάζεται να είστε τέλοιοι για να εντυπωσιάσετε. Εντυπωσιάστε τους με τον τρόπο που διαχειρίζεστε τις αδυναμίες σας.

2. Ζήσατε το όνειρο που άλλοι δημιούργησαν για σας.
Το πιο σημαντικό είναι να ανακαλύψετε τον εαυτό σας και το δεύτερο σημαντικό είναι να είστε ευχαριστημένοι μ' αυτό! Το να μείνετε σταθεροί και ειλικρινείς στους στόχους και στα όνειρά σας είναι επίσης πάρα πολύ σημαντικό, όσο κι αν οδηγηθείτε σε πράξεις που θα κάνουν τους γύρω σας να απορούν! Τότε ξέρετε ότι βαδίζετε στο σωστό μονοπάτι!

3. Συναναστρέφεστε ανθρώπους με αρνητική διάθεση. Μην επηρεάζεστε από την άρνηση των άλλων. Να θυμάστε να διατηρείτε τη συμπάθεια αντί του θυμού, τη γενναιοδωρία αντί της υποχρέωσης, την υπομονή αντί του άγχους.

4. Υπήρξατε εγωιστές και εγωπαθείς.
Η πεμπτουσία της ζωής είναι η αγάπη και η καλοσύνη. Εκείνοι που αγαπήσατε και σας αγάπησαν θα σας θυμούνται πάντα. Όσα κάνετε αποκλειστικά για τον εαυτό σας, θα χαθεί στον χρόνο. Όσα κάνετε για τους άλλους, θα παραμείνει ζωντανό.

5. Αποφύγατε την αλλαγή και την εξέλιξη.
Το παρελθόν σας το γνωρίζετε μέσα από το παρόν σας (και το αντίστροφο). Αν θέλετε να εκτιμήσετε το μέλλον σας, δείτε την παροντική σας κατάσταση. Για να συντελεστεί κάτι καινούριο, απαγκιστρωθείτε από το παλιό.

6. Παραιτηθήκατε στις δυσκολίες.
Δεν υπάρχουν αποτυχίες, μόνο αποτελέσματα. Ακόμη κι όταν τα πράγματα δεν έχουν την έκβαση που θέλατε, μην αποθαρρύνεστε, μην τα παρατάτε. Μάθετε και προχωρείστε μπροστά. Χάσατε -ίσως- μια μάχη, όχι τον πόλεμο. Ο τελικός θρίαμβος είναι το αθροιστικό αποτέλεσμα αποφάσεων και πράξεων στη διάρκεια μιας μακράς και σταθερής πορείας.

7. Προσπαθούσατε να έχετε πάντα τον έλεγχο.
Να θυμάστε να χαλαρώνετε και να αφήνετε τα πράγματα να κυλήσουν χωρίς να ανησυχείτε διαρκώς. Πάρτε μια βαθιά εισπνοή. Μόλις καταλαγιάσει η καταιγίδα, τότε κάντε το επόμενο βήμα. Όλα στη ζωή είναι σε μια απόλυτη ισορροπία είτε το αντιλαμβάνεστε είτε όχι. Χρειάζεται κάποιος χρόνος απλώς για να μπουνε τα κομμάτια του παζλ στη θέση τους.

8. Συμβιβαστήκατε με λιγότερα από εκείνα που αξίζετε.
Να είστε δυνατοί ώστε να μην 'αγκιστρώνεστε'και έξυπνοι ώστε να έχετε υπομονή για εκείνο που σας αξίζει πραγματικά. Και ίσως υπάρξουν στιγμές που νιώσετε τη δύναμή σας να κάμπτεται από τις δυσκολίες και τα εμπόδια, αλλά μη συμβιβάζεστε.

9. Πάντα αναβάλατε για αύριο.
Το πρόβλημα είναι ότι υπολογίζετε πως έχετε περισσότερο χρόνο απ' όσο έχετε πραγματικά. Αναβάλλοντας συνεχώς εκείνα που θέλετε για αργότερα επειδή πιστεύετε πως θα έχετε χρόνο, θα φτάσετε κάποια μέρα να συνειδητοποιήσετε ότι τελικά δεν σας αρκεί ο χρόνος.

10. Υπήρξατε νωθροί και άτολμοι.
Κανείς δεν σας χρωστά κάτι, ούτε θα σας χαριστεί οτιδήποτε. Άρα σταματήστε την ονειροπόληση και δραστηριοποιηθείτε! Πάρτε την πλήρη ευθύνη και τον έλεγχο της ζωής σας στα χέρια σας.


Πηγή : marcandangel

Μετάφραση : Λία Μαλλίδου

Εξώφυλλο: Γλυπτό του Willy Verginer

Thessaloniki Arts and Culture  http://www.thessalonikiartsandculture.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου