Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Leo Buscaglia: 10 λέξεις για να μας συντροφεύουν στο ταξίδι της ζωής

Leo Buscaglia: 10 λέξεις για να μας συντροφεύουν στο ταξίδι της ζωής
Ο Λέο Μπουσκάλια μέσα από το βιβλίο του «Να ζεις, ν’ αγαπάς, να μαθαίνεις» μας δίνει 10 λέξεις οδηγό για να μας συντροφεύουν στο ταξίδι της ζωής μας.
1. ΟΡΘΗ ΓΝΩΣΗ, για να μας δώσει τα απαραίτητα εργαλεία για το ταξίδι.
2. ΣΟΦΙΑ, για να χρησιμοποιήσουμε τη συσσωρευμένη γνώση του παρελθόντος με τρόπο που θα μας βοηθήσει να ανακαλύψουμε την παρουσία μας, το «τώρα».
3. ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ, για να δεχόμαστε τους άλλους που έχουν ίσως διαφορετικό τρόπο από το δικό μας, με λεπτότητα και κατανόηση, καθώς προχωράμε μαζί τους ή αναμεσά τους ή γύρω τους στο δρόμο της ζωής μας.
4. ΑΡΜΟΝΙΑ, για να μπορούμε να δεχόμαστε τη φυσική ροή της ζωής.
5. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ, για να συνειδητοποιήσουμε και να αναγνωρίσουμε νέες λύσεις και άγνωστα μονοπάτια στο δρόμο μας.
6. ΔΥΝΑΜΗ, για να αντισταθούμε στο φόβο και να προχωρήσουμε μπροστά, παρά την αβεβαιότητα, χωρίς εγγυήσεις ή πληρωμή.
7. ΓΑΛΗΝΗ, για να στεκόμαστε γερά στα πόδια μας.
8. ΧΑΡΑ, για να είμαστε πάντα γεμάτοι τραγούδια, γέλια και χορούς.
9. ΑΓΑΠΗ, ο σίγουρος οδηγός προς το υψηλότερο επίπεδο συνειδητότητας που είναι ικανός να φτάσει ο άνθρωπος.
10. ΕΝΟΤΗΤΑ, κι αυτό μας ξαναφέρνει εκεί απ’όπου ξεκινήσαμε, τη θέση όπου είμαστε ένα με τον εαυτό μας και με όλα τα άλλα πράγματα.

Οι 10 κλέφτες της ενέργειας μας

anapnoes.gr : 588 258460541 Οι 10 κλέφτες της ενέργειας μας
Πρακτικές συνταγές, δοσμένες με αμεσότητα.
 1.Άφησε τους ανθρώπους που μοιράζονται μονάχα παράπονα, προβλήματα, καταστροφικές ιστορίες, φόβο και κριτική στους άλλους. Εάν κάποιος ψάχνει να βρει ένα κάδο απορριμμάτων για να πετάξει τα σκουπίδια του, κοίταξε να μην είσαι εσύ!
2.Πλήρωσε τα χρέη σου στην ώρα τους. Ταυτόχρονα ζήτησε πίσω αυτά που σου χρωστάνε!
3.Να κρατάς τις υποσχέσεις σου. Εάν δεν το έχεις κάνει, αναρωτήσου το γιατί. Πάντοτε μπορείς να αλλάξεις γνώμη ζητώντας συγνώμη, να ξαναδιαπραγματευτείς ή να προσφέρεις μια εναλλακτική λύση σε μια υπόσχεση που δεν διατήρησες, μην το κάνεις, όμως, συνήθεια.
Ο πιο απλός τρόπος για να αποφύγεις να μην κάνεις κάτι που υποσχέθηκες είναι να πεις αμέσως “όχι”.
4.Αφιέρωσε χρόνο μονάχα στα πράγματα που σε ευχαριστούν να κάνεις .
5.Επέτρεψε στον εαυτό σου να ξεκουράζετε όταν χρειάζεται και να δρας όταν σου παρουσιάζεται μια καλή ευκαιρία.
6.Πέτα, συμμάζεψε και οργανώσου. Δεν υπάρχει τίποτε χειρότερο από το να σου “ρουφήξει” την ενέργεια σου ένας χώρος ακατάστατος και γεμάτος από πράγματα του παρελθόντος που δεν σου χρησιμεύουν πια!
7.Να δίνεις προτεραιότητα στην υγεία σου. Χωρίς την μηχανή του σώματος σου , δουλεύοντας στο μέγιστο, δεν μπορείς να κάνεις και πολλά. Κάνε συχνά διαλείμματα.
8.Αντιμετώπισε τις τοξικές καταστάσεις που ανέχεσαι, από το να εξαγοράσεις ένα φίλο ή κάποιο μέλος της οικογένειας, μέχρι στο να ανέχεσαι αρνητικές ενέργειες ενός συντρόφου ή κάποιας ομάδας. Λάβε τα αναγκαία μέτρα.
9.Αποδοχή. Από το να χαλάς την “ζαχαρένια” σου με μια κατάσταση που δεν μπορείς να αλλάξεις κάνε τον “κινέζο”.
10.Συγχώρεσε, άφησε μια κατάσταση που σου προκαλεί πόνο , μπορείς πάντα να επιλέξεις να αφήσεις και να απελευθερώσεις τον πόνο της μνήμης!
Πηγή

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Explore Greece on Street View


Αφιέρωμα της Google στην Ελλάδα: Ολα τα αξιοθέατα της χώρας σε 1,5 λεπτό -Ενα εκπληκτικό βίντεο μέσω Street View






Με ένα εντυπωσιακό βίντεο διάρκειας μόλις ενάμισι λεπτό, η
Google, «συστήνει» την Ελλάδα στους Ελληνες και όλους όσοι ενδιαφέρονται
να γνωρίσουν τις ομορφιές της χώρας.


Η ελληνική ομάδα της Google εμπνεύστηκε και κοινοποίησε το βίντεο στο
προσωπικό της κανάλι στο Youtube το οποίο καταγράφει τα πιο σημαντικά
αξιοθέατα της χώρας μέσω εικόνων από το Google Street View.


Με αφετηρία την Ακρόπολη και την Πλάκα ο οδηγός ξεκινάει το ταξίδι
του στην Ελλάδα και συνεχίζει στην Θεσσαλονίκη, τα Μετέωρα, κάνοντας και
ένα οδοιπορικό στα νησιά και άλλες περιοχές της χώρας.


Ολες οι ομορφιές της χώρας μας προσπαθούν να χωρέσουν σε ενάμιση
λεπτό, μας επιτρέπουν να τις θαυμάσουμε και μας προτρέπουν να γνωρίσουμε
το Google Street View και τις δυνατότητές του.




















Τα Top 20 αξιοθέατα στο Παρίσι

Η «Πόλη του Έρωτα» και η «Πρωτεύουσα της Μόδας» είναι μερικές από τις διαφορετικές μορφές που παίρνει το Παρίσι!
Και ενώ γενικά είναι μια ακριβή πόλη, από όπου και να το πάρει κανείς (από την είσοδο σε κάποιο μουσείο έως ένα γεύμα σε καλό εστιατόριο) η γαλλική πρωτεύουσα μπορεί επίσης να μεταμορφωθεί σε έναν πολύ οικονομικό προορισμό.
Παρακάτω σας προτείνουμε τα 20 καλύτερα αξιοθέατα του Παρισιού που πρέπει οπωσδήποτε να δείτε, καταφέρνοντας ταυτόχρονα να κρατήσετε τα χρήματα σας για τα πιο ουσιαστικά πράγματα όπως το κρασί, το τυρί και ίσως κάποιο σουβενίρ από τον Πύργο του Άιφελ.
1. Καθεδρικός Notre Dame de Paris (Η Παναγία των Παρισίων)
Στολισμένος με gargoyles και gothic πινελιές, αυτός ο επιβλητικός ναός είναι ένα αξιοθέατο που πρέπει κάθε επισκέπτης να δει. Η είσοδος στον μεσαιωνικό αυτό ναό είναι δωρεάν. Μπορείτε να συνδυάσετε την επίσκεψη σας με μια όμορφη βόλτα κατά μήκος του Σηκουάνα θαυμάζοντας και την εξωτερική αρχιτεκτονική του ναού.
2. Le Marché aux Puces de St – Ouen
Είναι μια διαφορετική υπαίθρια αγορά καθώς τα αντικείμενα που πωλούνται είναι αντικείμενα τέχνης και περίεργα πράγματα που στην ουσία δεν θα τα αγοράζατε ποτέ. Θαυμάστε χαλιά από δέρμα αρκούδας, αντικέ ταπετσαρίες και κουδούνια από ορείχαλκο σε αυτή την εκκεντρική αγορά. Μπορείτε να πάρετε από εκεί το μετρό και κατεβαίνοντας στο Porte de Clignancourt να συνεχίσετε την βόλτα σας κάτω από τη γέφυρα μέχρι τους υπαίθριους πάγκους με σουβενίρ.
3. Le Champ de Mars
Το να ανέβει κανείς στον Πύργο του Άιφελ είναι μια εμπειρία μοναδική όμως λίγο ακριβή. Μπορείτε να απολαύσετε τον Πύργο από το Le Champ de Mars και θα δείτε πως και από εκεί η θέα είναι εξίσου εντυπωσιακή! Το Le Champ de Mars είναι ένα πάρκο με πολύχρωμα παρτέρια και ψηλά δέντρα κομμένα σε εντυπωσιακά σχήματα σχεδόν με στρατιωτική ακρίβεια. Φέρτε μια κουβέρτα , ένα κρασί και το καλύτερο μπρι και απολαύστε το μοναδικό light-show του Πύργου του Άιφελ που ξεκινά το σούρουπο.
4. Νεκροταφείο Père Lachaise
Το νεκροταφείο Père Lachaise είναι ένα από τα πιο ανατριχιαστικά σημεία της πόλης. Παράλληλα όμως προσφέρει μια μοναδική ατμόσφαιρα. Στο Père Lachaise υπάρχουν οι τάφοι πολλών διασημοτήτων όπως του Προυστ και του Μπαλζάκ , του Όσκαρ Ουάιλντ και του Jim Morrison.
5. Musée d’Art Moderne de la Ville de Paris
Για μια σουρεαλιστική άποψη της γαλλικής κουλτούρας, μπορείτε να επισκεφθείτε τις μόνιμες συλλογές του Musée d’Art Moderne de Paris. Θαυμάστε τα περίφημα έργα του Γάλλου ζωγράφου και γλύπτη Braque καθώς και τους δύο πίνακες με τους χορευτές του γνωστού Henri Matisse.
6. Marché d’ Aligre
Το Marché d’ Aligre είναι μια σκεπαστή λαϊκή αγορά. Εκεί μπορείτε να βρείτε τα καλύτερα τοπικά προϊόντα όπως κρέας ,τυρί μέχρι και λουλούδια. Μη διστάσετε να κάνετε μια ενδιαφέρουσα βόλτα στους διαδρόμους της αγοράς καθώς θα σας δοθεί η δυνατότητα να αγοράσετε κάποια τοπικά προϊόντα καθημερινής κατανάλωσης.
7. Basilique du Sacré Coeur
Είναι μια μεγαλοπρεπής εκκλησία στην πολυσύχναστη συνοικία της Μονμάρτρης φτιαγμένη από λευκό μάρμαρο. Το εσωτερικό του ναού είναι στολισμένο με χρυσά ψηφιδωτά ενώ τα πανύψηλα παράθυρα είναι από βιτρό. Αν είστε μάλιστα τυχεροί ίσως μπορέσετε να ακούσετε την ηχώ μιας από τις βαρύτερες καμπάνες του κόσμου. Η επίσκεψη στην εκκλησία είναι δωρεάν, αλλά υπάρχει χρέωση για να ανέβετε πάνω στο θόλο ή να εξερευνήσετε την κρύπτη.
8. Musée Carnavalet
Το Musée Carnavalet είναι ένα μουσείο που μπορείτε να γνωρίσετε την ιστορία του Παρισιού από τις πανάρχαιες ρίζες της μέχρι και την πρωτεύουσα της μόδας όπου έχει μετατραπεί σήμερα. Η είσοδος για την μόνιμη συλλογή του Musée Carnavalet είναι δωρεάν. Οι πιο κοντινές στάσεις του μετρό είναι η Chemin Vert και η Saint Paul.
9. Parc des Buttes – Chaumont
Το Parc des Buttes – Chaumont είναι ένα πάρκο γιορτή για τις αισθήσεις σας. Είναι εύκολο να ξεχάσετε ότι βρίσκεστε στην πρωτεύουσα της Γαλλίας επειδή εκεί συναντάτε ένα περιβάλλον πλούσιο σε διάφορα είδη πουλιών, βραχώδεις περιοχές ακόμα και έναν τεχνητό καταρράκτη. Βρείτε το πάρκο στις στάσεις Botzaris και Buttes Chaumont του μετρό στο 19ο διαμέρισμα του Παρισιού.
10. Το νεκροταφείο του Montparnasse
Το νεκροταφείο του Montparnasse είναι η τελευταία κατοικία για εκατοντάδες διάσημους Παριζιάνους. Είναι λιγότερο επιδεικτικό από το Père Lachaise, αλλά ιδανικό για μια γαλήνια βόλτα. Eκεί έχουν ταφεί ο Jean – Paul Sartre, η Simone de Beauvoir και o Samuel Beckett.
11. Parc Monceau
Το Parc Monceau είναι ένα ιστορικό, καταπράσινο και ήσυχο πάρκο, το οποίο έχει αγάλματα διάφορων διανοούμενων, όπως του Chopin και του διάσημου συγγραφέα Guy de Maupassant. Δεν θα πίστευε κανείς ότι το Parc Monceau ήταν τόπος σφαγής το 1871, αλλά και το μέρος που ο γνωστός ζωγράφος Monet σύχναζε. Θα το βρείτε αν κατευθυνθείτε προς το σταθμό του μετρό Monceau στο 8ο διαμέρισμα του Παρισιού.
12. Canal St – Martin
Σε όσους αρέσει το πικ νικ το Canal St – Martin ενδείκνυται! Καθισμένοι στην άκρη του νερού, ενώ ο ήλιος δύει, μπορείτε να περάσετε ένα ρομαντικό απόγευμα. Το Canal St – Martin βρίσκεται μεταξύ του σταθμού République και Gare du Nord στο 10ο διαμέρισμα του Παρισιού.
Canal St.Martin Paris
13 . Atelier Brancusi
Το Atelier Brancusi είναι ένα εργαστήριο με δωρεάν είσοδο που βρίσκεται στο Pompidou Centre. Εκεί μπορείτε να θαυμάσετε τα αφηρημένα γλυπτά του Ρουμάνου καλλιτέχνη Brancusi ένα από τα οποία είναι και το The Kiss.
14. Arènes de Lutèce
Ακολουθήστε τα ερείπια της ρωμαϊκής κληρονομιάς του Παρισιού στο Arènes de Lutèce στο Latin Quarter . Χρονολογείται από το 1 μ.Χ και φημολογείται ότι είναι το μεγαλύτερο ρωμαϊκό αμφιθέατρο που κατασκευάστηκε ποτέ. Ενώ η αρένα δεν φιλοξενεί πλέον μονομαχίες, ένας μικρός χώρος του ωστόσο χρησιμοποιείται για το άθλημα pétanque.
15. Rue Mouffetard
Η Rue Mouffetard είναι ένας λιθόστρωτος δρόμος γεμάτος με γκουρμέ ζαχαροπλαστεία και αρτοποιεία. Επισκεφτείτε τον το Σάββατο, γιατί όταν τα μαγαζιά κλείνουν, αρχίζει ένα απολαυστικό παζάρι τροφίμων. Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε παγωτό σε σχήμα τριαντάφυλλο από το Gelati d’ Alberto στην 45 rue Mouffetard.
16. Belleville
Μια βόλτα στους δρόμους της Belleville θα σας μαγέψει! Είναι μια ατμοσφαιρική περιοχή με μεγάλη ιστορία. Είναι ένας συνδυασμός από δρομάκια και γκαλερί. Περιπλανηθείτε μέχρι τη Rue de Belleville, όπου λέγεται ότι η γνωστή Γαλλίδα τραγουδίστρια Edith Piaf έχει γεννηθεί κάτω από μια λάμπα στον δρόμο και στη συνέχεια περπατήστε νότια στο Parc de Belleville.
17. La Promenade Plantee
Η La Promenade Plantee είναι μια υπερυψωμένη διάβαση πεζών γεμάτη με λουλούδια και καταπράσινες καμάρες! Αυτό το πανέμορφο 4,5 χιλιομέτρων μονοπάτι προσφέρει υπέροχη θεά της πόλης. Βρίσκεται στο 12ο διαμέρισμα του Παρισιού και μπορείτε να ξεκινήσετε την βόλτα σας από την Avenue Daumesnil κοντά στη στάση του μετρό Bastille.
18. Théâtre du Lucernaire
Το Théâtre du Lucernaire είναι ένα μέρος όπου μπορείτε να γνωρίσετε την γαλλική κουλτούρα καθώς έχει πολλά δωρεάν αξιοθέατα που σχετίζονται με το θέατρο, τον κινηματογράφο και γενικά την τέχνη, συμπεριλαμβανομένης και μιας έκθεση φωτογραφίας.
19. Le Marais
Η πολυσύχναστη συνοικία Marais είναι υπέροχη για μια κυριακάτικη βόλτα. Ακολουθήστε το μονοπάτι του Louis XIV και περιπλανηθείτε στην εβραϊκή συνοικία ή απλά κάντε μια στάση στην πλατεία République και στο Hôtel de Ville.
20. Jardin des Tuileries
Δώστε στο ταξίδι σας στο Παρίσι μια βασιλική αίσθηση κάνοντας βόλτα στο ιστορικό πάρκο ανάμεσα στο Λούβρο και την πλατεία Place de la Concorde. Περπατήστε στα χνάρια της Μαρίας Αντουανέτας και δείτε το μέρος πού ο Napoléon έχτισε την Αψίδα του Θριάμβου του.
Για να προσθέσετε επιπλέον λάμψη στο ταξίδι σας, προγραμματίστε το να συμπέσει με ένα από αυτά τα 5 δωρεάν δρώμενα:
1. Δωρεάν μέρες σε μουσεία. Την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα, τα κλασικά μουσεία του Παρισιού ανοίγουν τις πόρτες τους. Έτσι το Λούβρο και το Musée d’ Orsay έχουν δωρεάν είσοδο. Η άφιξη στα μουσεία πρέπει να είναι νωρίς γιατί όπως είναι φυσικό έχει πάρα πολύ κόσμο.
2. La Fête de la Musique. Κάθε χρόνο την 21η Ιουνίου γίνεται μουσικό φεστιβάλ. Έτσι μπορείτε να παρακολουθήσετε δωρεάν συναυλίες.
3. Paris Plages. Τους καλοκαιρινούς μήνες o Σηκουάνα μεταμορφώνεται σε μια αστική παραλία με ξαπλώστρες και πωλητές παγωτών. Αυτή είναι μια εμπειρία για διακοπές στην παραλία ενώ είστε στην πόλη.
4. Δωρεάν επιδείξεις μόδας. Μπορείτε να παρακολουθήσετε το εβδομαδιαίο fashion shows που γίνεται στο Galeries Lafayette. Κάντε κράτηση μέσω e-mail για να είστε σίγουροι για ένα κάθισμα.
5. La Nuit Blanche. Μία φορά το χρόνο, το Παρίσι ανοίγει τις πόρτες του για μια νυχτερινή πολιτιστική γιορτή. Επισκεφθείτε γκαλερί, επιβλητικά κτίρια, ακόμα και πισίνες που προσφέρονται δωρεάν όλη τη νύχτα.
Μπορείτε να βρείτε και να κλείσετε φθηνά αεροπορικά εισιτήρια για το Παρίσι από το Airtickets365.gr!

25 συμβουλές ζωής από ένα γεροβοσκό


goattruck

Η διαδρομή προς τον προορισμό δεν είναι ποτέ ευθεία. Για να φτάσουμε στο χειμαδιό  περνάμε στροφές, κακοτράχαλα εδάφη, έχουμε απώλειες… Επιπλέον χρειάζεται να χεις προνοήσει, πάντα να έχεις μαζί σου και λίγο παστό κρέας.
Άσε πίσω το παρελθόν. Αν σου φάει ο λύκος την κατσίκα την έφαγε, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα γι αυτό. Απλά την επόμενη φορά φρόντισε να είσαι πιο προσεκτικός.
Μην κεφαλαιοποιείς πολλά, μην γίνεσαι σπαγγοραμένος. Μην αναβάλλεις την απόλαυση της χαράς για το μέλλον. Κάντο τώρα, όσο είσαι ακόμα νέος. Κάνε την σκληρή εργασία σου να αξίζει ακόμη περισσότερο.
Αγωνίσου, πάλεψε. Εσύ είσαι ο μοναδικός υπεύθυνος για τον εαυτό σου. Μην είσαι φυγόπονος, μην περιμένεις να κάνουν στο κοπάδι σου όλη τη δουλειά τα σκυλιά.
Διεκδίκησε τον σεβασμό που σου αξίζει, μην αφήνεις τους άλλους να σε πατάνε . Βάλε όρια, βάλε φράχτες, προστάτεψε τα ζώα σου.
Μακάριοι αυτοί που κάνουν λάθη. Σφάλε. Εμπειρίες ονομάζουμε τις καρπαζιές που έχουμε φάει στη ζωή μας, απλά τους δώσαμε ένα πιο εύηχο όνομα. Και μην ξεχνάς ότι δεν έχει μεγάλη σημασία ποιος ήσουν μέχρι χθες. Ξεκίνα σήμερα κι όρισε με τις πράξεις σου,  αυτό που θα γίνεις από δω και πέρα...
Μάθε να συγχωρείς .... τον  εαυτό σου πρώτα.  Άσε τις ενοχές, δεν έχεις χρόνο γι αυτές
Μακάριοι αυτοί που αμφισβητούν. Μην αφήνεις τη ζωή σου να καταδυναστεύεται από δόγματα. Θυμήσου ότι αν κάποιοι δεν αμφισβητούσαν παγιωμένες γνώσεις η ανθρωπότητα θα κατοικούσε ακόμη σε σπηλιές. Φίλτραρε την πληροφορία, γίνε σκεπτικιστής, σκέψου κριτικά, σκέψου ορθολογικά, αναθεώρησε. Δεν είδες νεράιδες και στοιχειά στο δάσος, μόνο λύκους.
voskos3
Να είσαι προσεκτικός. Να παρατηρείς τους άλλους . Κοίταζε τους στα μάτια. Αν δεν το δείχνει η γίδα, το δείχνει το κέρατό της.
Η ζωή είναι το ταξίδι, όχι ο προορισμός. Και είναι πολύτιμη. Η προηγούμενη λέξη που διάβασες είναι ήδη παρελθόν
Μη συμβουλεύεις διαρκώς τους νέους,  είναι χάσιμο χρόνου. Δεν υπάρχει τρόπος να τους διδάξεις τον πόνο και τη δυστυχία, μόνο η εμπειρία θα το κάνει βασανιστικά.
Ταξίδεψε! Τα ταξίδια είναι από τις εμπειρίες που μένουν. Βγες έξω Δοκίμασε! Γεύσου, ρούφηξε άπληστα εικόνες. Άφησε τις αισθήσεις σου ελεύθερες
Εκθέσου, αφέσου, τσαλακώσου, χάσε τον έλεγχο που και που. Κι όχι μόνο τον έλεγχο του εαυτού σου, αλλά και τον έλεγχο σε σχέση με άλλους. Αρκετά απομονώθηκες στην στην καλύβα σου στο χειμαδιό, φτάνει όμως, βγες έξω όταν γυρίσεις. Ξαναβρές τους φίλους και τη συντροφικότητα
Μην προσπαθείς να ελέγξεις τους άλλους. Έτσι θα καταδικάσεις στο άγχος και τη δυστυχία όχι μόνο τον εαυτό σου, αλλά κι αυτούς που προσπαθείς να ελέγξεις. Άσε τους άλλους να ζήσουν και ζήσε για τον εαυτό σου. Άσε τ άλλα κοπάδια στους βοσκούς τους, κοίτα το δικό σου.
Η ζωή δεν είναι δίκαιη - Το σύμπαν δεν σου οφείλει καμιά παρηγοριά και το σίγουρο είναι ότι στο τέλος της διαδρομής εσύ πεθαίνεις. Γρηγορήσαι 
Να έχεις ισορροπία. Ν απολαμβάνεις το φαγητό και το ποτό σου. Να μην ξεχνάς ότι οι φτωχοί του πλανήτη περπατούν χιλιόμετρα για την καθημερινή τους  τροφή,  ενώ οι πλούσιοι περπατούν χιλιόμετρα για να τη χωνέψουν.
Απ όλους έχεις να κερδίσεις κάτι. Μάθε από τους γύρω σου. Γίνε παιδί με τα παιδιά, παίξε μαζί τους αλλά πήγαινε και στο καφενείο να μιλήσεις με τους γέρους. Κάτι έχει να σου πει η συσσωρευμένη εμπειρία τους.
Μην τα παίρνεις όλα τις μετρητοίς. Μην παίρνεις τα πάντα σοβαρά  Πιθανόν υπερβάλλεις στο σήμερα. Αυτό που σε ενοχλεί ή φοβάσαι τώρα, το πιο πιθανό είναι αύριο να το κρίνεις ανούσιο ή χλιαρό. Προσπάθησε να δεις τον εαυτό σου από απόσταση, ρίξε μια ματιά στη θέα του κοπαδιού σου από το λόφο
goat4
Έχε υπομονή. Οι κατσίκες δεν γεννούν κάθε μήνα. Αλλά όταν συμβεί πρέπει να σαι παρών και σε χρειάζονται
Μάλωσε καμιά φορά με τη σύντροφό σου αν χρειαστεί, δεν είναι τρομερό, άφησε τα συναισθήματα να εκτονωθούν. Κάνε αποσυμπίεση στο θυμό. Η φωτιά μερικές φορές είναι ευεργετική.  Αν καεί μια περιοχή με πουρνάρια ή ξερόχορτα , η άνοιξη πάλι θα δώσει νεαρή βλάστηση, εκλεκτή τροφή για τις γίδες και τα μικρά τους. Πρόσεχε όμως, τα λόγια που θα ειπωθούν δεν τα ξαναμαζεύεις. Πρόσεχε τι θα φάνε οι γίδες σου, δεν ξέρουν να ξεχωρίζουν. Αν αυτά που θα φάνε είναι τα βλαστάρια δέντρων, το δάσος δεν ξαναγίνεται, ο τόπος θα μείνει χέρσος...
Πότε δεν θα υπάρξει ιδανική στιγμή, ποτέ οι συνθήκες και οι καταστάσεις δεν θα είναι ιδανικές. Ξεκίνα από εδώ που βρίσκεσαι τώρα! Μην αναβάλλεις.
Να είσαι ευγενικός. Ένα πρόσωπο που χαμογελά καθρεφτίζει ανάλογη συμπεριφορά. Κάνε δώρα. Ακόμη και το δώρο ενός καλού λόγου είναι σημαντικό.  Να φέρεσαι καλά στους ηλικιωμένους, σε λίγο θα σαι σαν αυτούς. Να φέρεσαι καλά και στα ζώα, αυτά δεν κρατάνε κακία, δεν ζηλεύουν, δεν έχουν εμμονές ούτε εγωισμό. Συγχωρούν, και μάλιστα χωρίς όριο.
Αν ξέρεις γράμματα διάβασε! Αυτοί που διαβάζουν ζουν επιπλέον ζωές. Όχι μόνο τη δική τους αλλά κι όλων αυτών που μπήκαν στη θέση τους
Τόλμησε, ο φόβος σε κρατά δεμένο αλλά δεν είναι πραγματικός, απλά προέρχεται από το άγνωστο που δεν βρίσκεται στο κεφάλι σου.
Μην δένεσαι με τα πράγματα. Η ζωή είναι σαν τη διαδρομή του χειμαδιού και το ταγάρι. Όσο περισσότερο το γεμίζεις, τόσο πιο δύσκολα θα περπατάς. Πάρε τ απαραίτητα, το κοπάδι προχωρά, δεν θα σε περιμένει αν καθηλωθείς από πράγματα βαριά κι ασήκωτα. Πέτα τα , αποδεσμεύσου, νιώσε πιο ευέλικτος κι ελεύθερος.
Γιώργος Γιώτης 
Το παρόν θ' αποτελέσει πιθανότατα το έβδομο κεφάλαιο από ένα μεγαλύτερο πόνημα, που κάποτε μπορεί και να ολοκληρώσω, ώστε να γίνει μια μικρή νουβέλα. Την μέχρι τώρα προσπάθεια, αν θέλετε, μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ
by Αντικλείδι , http://antikleidi.com