Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

10 κανόνες που δεν παραβλέπει ποτέ μια γυναίκα καριέρας

Και τα λάθη που πρέπει να αποφύγετε

image

EMAIL
FACEBOOK
MORE
1. Μην εμπιστεύεστε «τυφλά» τους φίλους σας
Όταν πρόκειται για την καριέρα τους, οι γυναίκες έχουν την τάση να κάνουν επιλογές με το συναίσθημα. Θα προσλάβουν έναν φίλο για παράδειγμα, πιστεύοντας πως ο φίλος θα δουλέψει σκληρότερα και αποδοτικότερα. Στην πραγματικότητα, ισχύει το εντελώς αντίθετο. Είναι καλύτερο να προσλάβετε κάποιον με βάση αυτό που πραγματικά χρειάζεστε, αυτό που δεν μπορείτε να κάνετε εσείς.
2. Μην φανερώνετε τις προθέσεις σας
Οι γυναίκες ανοίγονται εύκολα. Εάν είσαστε ανοικτό βιβλίο αυτομάτως δίνετε στον κόσμο πολεμοφόδια που δεν φαντάζεστε πως μπορεί να χρησιμοποιήσει εναντίον σας. Πρέπει να διατηρείτε το μυστήριο έως ένα βαθμό. Περιορίστε την έντονη προσωπικότητά σας και κρύψετε τις πραγματικές σας προθέσεις.
3. Πάντα να λέτε λιγότερα από τα απαραίτητα
Μη μιλάτε. Και δεν εννοούμε την απόλυτη σιωπή, αντιθέτως. Μιλήστε, αλλά λίγο και ελέγχετε αυτά που λέτε. Μην θεωρείτε ότι μιλώντας πολύ δείχνετε ισχυρότερη, ίσα ίσα, υπάρχει ο κίνδυνος να πείτε πράγματα που θα μετανιώσετε.
4. Μάθετε να κάνετε τους άλλους να εξαρτώνται από εσάς
Αυτό είναι πολύ σημαντικό εάν θέλετε να διασφαλίσετε τη θέση σας στο γραφείο. Οι γυναίκες συνήθως πιστεύουν ότι αφού έχουν κάνει μια εξαιρετική δουλειά και αρέσουν και σε όλους, δεν πρόκειται να απολυθούν. Μύθος. Για να είναι εξασφαλισμένη η θέση σας πρέπει να πείσετε τον εργοδότη σας ότι αν έχει σκοπό να σας ξεφορτωθεί, θα επικρατήσει χάος. Κάντε τον εαυτό σας αναντικατάστατο.
5. Όταν ζητάτε βοήθεια, να επικαλείστε το πιθανό προσωπικό συμφέρον του άλλου, όχι τον οίκτο ή την ευγνωμοσύνη.
Οι γυναίκες πιστεύουν πως αν κάνουν σε κάποιον μια χάρη, αυτός θα την ανταποδώσει. Η ευγνωμοσύνη δεν σημαίνει και πολλά για τους περισσότερους αλλά δυστυχώς οι γυναίκες έχουν την τάση να πιστεύουν ότι πάντα θα τους χρωστάει κάποιος κάτι. Να θυμάστε ότι όλους μας κυβερνά το προσωπικό μας συμφέρον.
6. Μην δεσμεύετε τον εαυτό σας
Να βάζετε τον εαυτό σας πάντα πιο ψηλά από οτιδήποτε άλλο. Σκεφτείτε: Αυτή δεν είναι και η μοναδική δουλειά που μπορώ να κάνω. Με χρειάζονται. Τους χρειάζομαι. Η τετράγωνη λογική μερικές φορές είναι απελευθερωτική.
7. Συγκεντρώστε τις δυνάμεις σας
Κατά γενική ομολογία οι γυναίκες μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Οι άντρες αντίθετα εστιάζουν σε ένα πράγμα τη φορά. Από τη μια αυτό θεωρείται «ελάττωμα» για τους άντρες, από την άλλη όμως μπορεί και να σημαίνει ότι οι άντρες δίνουν όλη τους την ενέργεια σε κάτι συγκεκριμένο και δεν την ξοδεύουν άσκοπα. Αυτός είναι και ένας από τους κυρίαρχους νόμους των ισχυρών: μπορείς πραγματικά να επιτύχεις κάτι εάν συγκεντρωθείς αποκλειστικά και με ένταση σε αυτό.
8. Προγραμματίστε από την αρχή μέχρι το τέλος
Μην σπαταλάτε την ενέργειά σας σε μια κακιά στιγμή. Μην εσωτερικεύετε, μην τα παίρνετε όλα προσωπικά. Να σκέφτεστε μόνο τι είναι το καλύτερο για σας και την καριέρα σας. Να σκέφτεστε μακροπρόθεσμα.
9. Κάντε τις επιτυχίες σας να φαίνονται «παιχνιδάκι»
Αν δουλέψατε σκληρά και επίπονα για να επιτύχετε κάτι, μην το «φωνάζετε». Δεν σας κάνει εξυπνότερες. Μη δίνετε υπερβολική έμφαση στη σκληρή σας δουλειά, στις ατελείωτες ώρες που αφιερώσατε για εκείνο το πρότζεκτ, στην προσπάθεια, τα ξενύχτια... Απλά δείχνετε αδύναμη.
10. Αποκτήστε «βασιλικό» αέρα. Αν θέλετε να σας συμπεριφέρονται σαν βασίλισσα, πρέπει να συμπεριφέρεστε σαν βασίλισσα
Οι γυναίκες είναι πολύ σκληροί κριτές του εαυτού τους και έχουν την τάση να τον αποδοκιμάζουν πολύ συχνά, ειδικά όταν πρόκειται για προαγωγή ή αύξηση μισθού. Ο τρόπος που βλέπουμε τον εαυτό μας έχει απόλυτη σχέση με τον τρόπο που μας βλέπουν και μας συμπεριφέρονται οι άλλοι. Αν επανειλημμένως υποβιβάζετε τις επιτυχίες σας, τότε και οι άλλοι γύρω σας θα αρχίσουν να κάνουν το ίδιο. Η αυτο-αποδοκιμασία θα γίνει σύντομα μια αυτο-εκπληρούμενη προφητεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου